Jun 28, 2023, 7:19 PM

Вода 

  Poetry » Other
544 1 2

Със спомен за гора,

в студа, разпалвам

своята камина.

Кипи в душата ми вода -

изплаках я,

преди да си замина.

От нея, и от теб,

избягах преди сто лета,

или пък пролети

(не помня вече).

Дете бях. Исках.

Някакси да израста.

Без корен.

Като птица.

Като слънце.

И като човече.

Препусках.

Закъснявах,

но присъствах

в което поделих

на две и две.

Усещам

топлите ти пръсти.

Води!

Държим се за ръце.

 

 

 

 

 

 

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??