Sep 27, 2020, 11:33 AM  

Водач 

  Poetry
284 1 1

Той е от най-злокачествените романтици -
от онези, които преследват десетки години
свойта топла мечта, която междувременно е изстинала,
прегоряла, изсъхнала и потънала, заедно с каменния град в пясъците, 
завинаги.

 

Той е от най-неуморните - като багер копае пръстта
а в главата му е идеята за съвършенство,
и дори когато открие в разкопките си останки от минала плът,
над която е бдял, и треперил, до безумство копнял,
още вижда в аурата й съвършенството.

 

Затова го обикнах. Имах нужда от опитен шерп
в самотата на изкачванията и на спускания.
Точно в него открих връзката със небето,
с Марианските падини, със соленото Мъртво море
на чувствата.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На това пък аз му казвам съвършенство. По моите стандарти. Много обичам такива находки.
Random works
: ??:??