Mar 2, 2022, 8:15 PM

Война безумна 

  Poetry » Other
276 0 0

Аз мразя думата война
ограбила и мене.
Войната моя, че сина
загубих в мирно време.

 

От болка влизам в друга аз,
убиват го живота!
И страх, и ужас всеки час,
там все звучи тревога!

 

Война безумна е това!
Свои се убиват, стрелят.
Настръхнал станал е светът -
със смърт какво печелят?

 

А в нас нима не е война
щом вирус ни убива.
Умираме и без стрелба -
стресирани, без сили.

 

И пак подаваме ръка
на страдащите хора,
а знае ли човек кога
и кой какво ще стори?

 

Дано не дойде пролетта
със слънце задимено
и с мирис на барут цветя
в задъханото време…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??