Jun 18, 2020, 5:06 AM

Воля 

  Poetry
397 1 0

Колко личи болестта на нашето време –

затварям очи и виждам изтръпнали устни,

все някой крак набива във стреме,

изтръпнал от тяга – набити сълзи,

усмивка без обич – картинна скованост на бремето.

 

А позволените слагат ред в сътворителен хаос,

убиват разрешените нотки на нашите пакости,

слагат впрегатен хомот на малките радости,

слагат стени, окови, прегради –

мозъчни стопове светят в очите като фарове.

 

Разчупен гметеж по моята воля –

слагам си фар да светя така както мога.

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??