Mar 21, 2009, 12:47 PM

Времето за преструвки 

  Poetry
486 0 3

Времето за преструвки
Дойде
Като облак засукал небето
Студени утрини
Къси дни
Свършиха се
За да могат да се играят
Драмите ни на сухо


Аз се завърнах
По-трезв от преди
По-слаб
По-малко хубав
Извиках черно белия лист
Да нарисувам нов свят
Но ми беше отказано бъдеще

И по лъжицата ми
Полепнало сладко
Следобедно правене на нищо
Преглъщам го малко по малко
Отварям прозорците си да го вдишам
Но още само се давя
И още се уча да виждам

А ти ми липсваш
Както сухия хляб на бездомен клошар
Защото те помня красива
Нереална
И чакаща

Липсваш ми защото в задния
Ми джоб съм те сгънал
И те нося навсякъде

А ми беше отказано да те имам
Защото на някой му се играеше на правила
И правилата му стряскаха
И поетите бягаха и се блъскаха в краката му
Но

Времето за преструвки
Дойде
Имената си ще заменим с числа
Шепите си ще напълним с запетаи
И по пожълтялата
От слънцето хартия
Ще пишем
И ще драскаме
Това което искаме да бъдем
Скрито под това което са ни казали
Да сме

20.03.2009

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • стиховете ме просълзяват с това огромно въздействие и сила на думите, които си използвал...!
  • браво!!!!много мило
    и нежно изразено мислене
  • йес!!!

    декс!
Random works
: ??:??