Всички сме създадени от кал.
Всеки, който е човек, е кален.
По еднакъв начин сме създадени
всички. Ала въпреки това,
всеки е с по нещо уникален.
Всеки има устна кухина,
тя пък във коремна преминава.
Аз съм уникален пък с това,
че съм и със мозъчна такава.
И коремната ни кухина,
пълни се с каквото си погълнал.
Мозъчната ми пък кухина
с най-различни бръмбари е пълна.
Чувствуват се, сякаш са си в тях.
Ако още някой им почука,
пускат го и него: “Идвай с нас!
Има още много място тука!”
Вярно, че в главата ми бръмчат.
Шумни са, понякога – нахални.
Но пък съм доволен от това,
че и аз съм с нещо уникален.
© Ангел Чортов All rights reserved.