Apr 23, 2015, 12:52 PM

Вселенски боклук 

  Poetry » Civilian
356 0 2

Вселенски боклук

 

Ти разтвори крила, от мечти изтъкани.

Полетя надалеч. Преброди вселената.

И сред всички планети, там разпилени,

Като нашата Земя, видя ли, зелената?

 

Все още зелена. От космоса, синя я виждат.

Все още има трева и цветя, и дървета.

Затова и ангели, вкупом на Земята прииждат.

Ридаещи ангели. За Земята ни, клета.

 

Вместо ние на тях, те ни се молят.

Спрете бе, хора! Замята е ваша.

И дяволите не биха могли да го сторят.

Вие и Рая ще превърнете в каша.

 

Кой ли ги чува? Тровим земята.

Газове. Торове. Радиация. Смърт.

И лицемерно се молим на небесата.

И сами слагаме в колелото си прът.

 

Ти разтвори крила. От какво са направени?

Не разнасяй във вселената, зараза от тук.

Нека се мъчим! Нека Бог  ни забрави!

Избрахме сами, да сме вселенски боклук!

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??