Feb 5, 2021, 9:08 PM  

Всъщност то и няма как 

  Poetry » Phylosophy
225 5 7

Догми разни –  прах в очите –
жиг, на грешните тела.
А душата, пак полита,
непокорна е била?

 

Плаче пак, от разбирачи.
 Как един не я разбра?
Зъби стиснала, обаче
и сърдита е добра.

 

Такава – в обич и тревога -
в ниви –  жилава трева.
Нощем си говори с Бога
и я мразят, за това.

 

Черна, бяла – просто врана,
без гнездо и без рояк.
Не държи да е разбрана.
Всъщност то и няма как.

 

Тръни –  мисли изкласили -
вярата  ви –  с кръст, лъжи.
Даже да не сте простили,
чудото ще продължи –

 

ще говорят чудесата,
 и с клошарите на ти.
Врана грешна, или свята,
към звездите ще лети

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??