Feb 21, 2020, 1:10 PM

Вярвам, че е така 

  Poetry » Other
548 0 8

Дори небето днес

с досада се прозина?

Депресия голяма го налегна.

Да можеше поне да се разплаче

или във сън да се оттегли,

докато зимата премине.

 

Ала… не може.

И затанцува сняг по улиците сиви.

Ще скрие с белотата пътищата прашни.

Ще си открадне споделеност -

просмукваща се от комините,

разливаща се в кръвта, а също и в ставите.

 

Ще заживее свой живот.

По календар. С часовник.

По план ще заживее и задачите ще гони.

Не ще намери време за разходки без посока

и само уличният пес, бездомен

ще обикаля и ще рови в раните ти

без намордник…

 

А аз ще те подмина. Не, не е странно

Дори ще се опитам да не се обърна.

Макар не бързам… Знам,

понякога се случва да трябва сам

човекът да възкръсва, бавно.

 

Ще бъда там на следващия ъгъл.

Ще чопля семки или ром ще пия.

Ще те посрещна…

Знам, че пак ще се подхлъзнеш.

но също знам, че ни мъката,

ни радостта е вечна.

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=95&v=YyF0vA6lPMM

© Ирен All rights reserved.

Ще изпитам съвсем мъничко болка, като при евтаназия.
Ще изтека между запетаите преди да съм донаписана.
Във едната ръка за кураж ще стисна фантазиите си,
а във другата-кой каквото ми е харизал, по милост.
Едно леко убождане и движенията ще се превърнат в картини. ...
  570 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Розали, Гавраил, радвам се на присъствието ви.
  • Харесах!
  • оооо, не! Правилно съм разбрала. "Интересно" е по-добре от "харесва ми.
  • Ирен, за мен “интересно” е много положителна дума. Дори да звучи оскъдно и може би незадоволително ⭐️
    Искам да кажа, че ми харесва.
  • Дени, "интересно" е достатъчно добра оценка според мен.
  • Много ми беше интересно 🧚🏻‍♂️⭐️
  • Така е Мариана, миговете са важни. Да се изживеят с присъствие, а дали ще ги оставим в някое "чекмедже" за спомен... зависи.
    Ир, можееее, можеее. Но пък може и да сме "обърнали" процеса.
  • По-често става обратното. Ти ме ....."музираш"
Random works
: ??:??