Aug 31, 2021, 9:17 AM

Вълнá 

  Poetry » Love
1017 7 20

По всичко ми приличаш на вълнá

в началото на много тежка зима.

Морето става ледена стена,

и сам намираш сили да те има –

една вълнâ, прерязала леда

по пясъка на огън се разплисква,

отрекла, че е пленник на студа

полепва по мъглата, пълна с липси.

Разлива се под форма на любов,

над пяната светът ѝ

е пречистен.

Една вълна, погалена от Бог,

поезия по пясъчните листи.

 

Аз скачам в нея,

сякаш съм дете –

солена е и има вкус на лято.

Една вълнá, а всъщност – просто теб

и просто мене

в твоите обятия.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??