Jul 29, 2022, 2:38 PM

Вълшебната приказка 

  Poetry » For kids, Other
524 4 15

Ще взема на мама лачените обувки

с весели подметки, с връзки цветни,

рокля дантелена с малка джуфка,

шапка и чадър на какпки летни.

 

Вълшебна пръчица размахвам във ръка

аромат на цветя се носи с вятъра.

След миг се озовавам в чудна страна  

и в танц вихрен с принца сме в рая.

 

Дивите лебеди превърнаха се хора,

завистлива разтрепери се кралита от злоба.

Ян Бибин неспира бели отново да прави

онемял и изморен Белият заек не се бави.

 

Часовникът тогава удари изведнъж полунощ

Шапкарят и Мартенския заек играят казачок.

Пепеляшка възкликна бързо: „Трябва да вървя!

Иначе вкъщи ще ми извият злите сестрите врата!“

 

Чесърския котарак и Гъсеницата вечно спорят

Туидълди и Туидълдъм не спират да се гонят.

Шрек и Фиона си разхождат с Магарето децата

Баба Яга бясна от ненавист се метна на метлата.

 

Питър Пан и Уенди летят над града,

в моята чудновата, вълшебна страна.

Виждам още забавни, хвърчащи хора,

кучета, котки и още животни по двора!

 

 

Вълшебната приказка трябва да приключа

лачените обувки на мама отнова да заключа.

Тъжно е сега!История моя за страните места

за забавленията и неволите! Завършват чудесата!

 

 

© Виктория Милчева All rights reserved.

The work is a contestant:

Вълшебните обувки »

15 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??