Аз тази приказка отдавна съм я чел.
Когато си я спомня, ми е мило:
Лъвът страхлив как иска да е смел
и как жадува разума Плашилото.
Как искаше да чувства със сърце
човекът от консервени кутии...
ах, ако знаеше, че любовта е тлен,
той би се радвал, че е тенекия.
© Мартин Спасов All rights reserved.