Jul 26, 2020, 7:38 PM

Вътрешно 

  Poetry
541 1 3

Позорна стяга, вечен кръстопът,

ръждив пирон, одрал до живо грешна плът,

урок-камшик и пляс! по раната на времето,

забит куршум в сърцето на поезията.

 

Поклон-разпад, отдаване на всичко,

с бодил в чело, с треска във пръста,

куцук и хоп!, подскачай пак чевръсто,

изтупай новата си рокля, синята,

и без глава на конник в дивото

върви към гладкия насрещен хълм –

там ореолът спи, но ти не взимай го

дори насън!

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??