Jan 12, 2015, 8:01 AM

Във Вечността на Мимолетното... 

  Poetry » Other
754 0 5

 

 

 Във Вечността на Мимолетното...

 

... а цялата Човешка Вечност

сега е в двете ми ръце

и зная аз, че съм обречен,

но гледам твоето лице

 

с Надеждата, че в паметта ми,

изчистен от ненужна скръб

и образът ти ще остане-

завинаги любим и скъп...

 

Във Вечността на Мимолетното

Животът ни е странна смес:

от Времето- напред пресметнато

и изживяното до днес...

 

...И за Безсмъртие мечтаем

със Вечна младост може би,

но и с  Любов подобно тая

преплела нашите съдби...

 

... а  днес, когато съм прегърнал

възбудената твоя страст,

бих искал  Времето да върна,

но в мимолетната му част!...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??