12.01.2015 г., 8:01 ч.

Във Вечността на Мимолетното... 

  Поезия » Друга
464 0 5

 

 

 Във Вечността на Мимолетното...

 

... а цялата Човешка Вечност

сега е в двете ми ръце

и зная аз, че съм обречен,

но гледам твоето лице

 

с Надеждата, че в паметта ми,

изчистен от ненужна скръб

и образът ти ще остане-

завинаги любим и скъп...

 

Във Вечността на Мимолетното

Животът ни е странна смес:

от Времето- напред пресметнато

и изживяното до днес...

 

...И за Безсмъртие мечтаем

със Вечна младост може би,

но и с  Любов подобно тая

преплела нашите съдби...

 

... а  днес, когато съм прегърнал

възбудената твоя страст,

бих искал  Времето да върна,

но в мимолетната му част!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??