Mar 13, 2009, 3:46 PM

Възкресение 

  Poetry
754 0 0

Смъртта дойде при мен

с твоите очи,

погледна ме и ме прониза

като кинжал, като куршум в сърцето.

Смъртта дойде при мен

с твоите ръце,

с бяла дантелена рокля тихо пристъпи,

с коси разпуснати, с пърхащи пеперуди

прегърна ме нежно и силно,

омаяна и влюбена гледах я в захлас.

Смъртта дойде при мен

като Христос,

да ми даде ново Възкресение.

Смъртта дойде при мен

като сияние от слънчеви лъчи,

нежна и добра като светлината.

Смъртта дойде при мен

и зае твоето място.

© Айше Рубева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??