Jan 31, 2020, 6:13 PM

Вземи си я, Господи, тази любов 

  Poetry » Love
1074 0 7

 

 

Вземи си я, Господи, тази любов,

която убива сърцето ми

и после прати ми любов - благослов,

която да топли и свети.

Подобно светулка във тъмната нощ

да води душата ми в мрака,

да чувствам, че вече сме двама в дъжда,

което отдавна съм чакала.

Да има копнеж, ако може и страст,

и обич да има за двама,

когато сме влюбени и да сгрешим

неказана истина няма.

Когато се смея – да бъде на глас,

тъжа ли – да бъда разбрана,

да имам подкрепа, когато летя,

а падам ли – тя да ме хване.

Такава любов искам вече за мен –

открита, спокойна и вярна,

дори да я пратиш във сетния ден,

за нея ще съм благодарна.

© Даниела Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??