На жена ми за рождения ден
Ти си за мен жената,
феята красива, добрата,
с любов сърцето ми допряла
и смисъл на живота ми дала.
Ти си орлица, разперила крила
ден и нощ над нашите деца,
слънце сгряло цялата къща
когато уморен, премръзнал се връщам.
Ти винаги си била до мен
опора в лош и хубав ден,
не се стъписа, уплаши дори
сред пропълзялите в живота ни мъгли.
Вземи туй мъничко цвете сега,
кокиченце бяло победило снега,
подарък малък е то,
но знак да знаеш ти,
че ще те обичам
до края на своите дни!
© Никола Яндов All rights reserved.