Aug 30, 2016, 9:58 PM

xxx 

  Poetry » Other
327 0 0

Във света - полуспуснат от болка клепач -

ний сме само сълзата по скулите.

Есента ни примамва във люлка от плач

посред кротката сянка на дюлите.

 

Тишината ни скътва в гнездо от лъчи

и превързва ни болките скришни.

Ние дълго, отчаяно дълго мълчим

в самотата на проза излишна.

 

Вятър пее ни зло - неочаквано див -

и луната със кикот ни стряска.

Всеки може със някого да е щастлив,

ако хвърли напук свойта маска

 

и помисли, поиска, посее Добро

във внезапния шепот на дните -

синьо цвете на нежно невръстно стебло

да му пази от болки мечтите.

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??