На Емо
Вали. Вали. Вали. Заради теб.
Сълзѝте ми се стичат от небето.
Покри ме самота с прозрачен креп,
и твоята любов ми бе отнета.
Не се изплаква толкова тъга.
Не се побира болката във думи.
Единствено сълзѝте ми сега
са видимата нишка помежду ни.
Невидимата – казва се любов –
ще продължи и след оная дата,
когато Бог, със кротък благослов
ще съедини ръцете ни Оттатък.
© Нина Чилиянска All rights reserved.