Mar 14, 2009, 10:58 AM

"Я те волим" 

  Poetry » Love
1915 0 12

                                                       (Скъп спомен от младостта ми

                                                        с парещ дъх на безнадеждност)

 

           "Я те волим" - ти прошепна.

             Исках да запазя твоя поглед,

             твоя глас - разбушувана стихия,

             топъл дъжд и ясно слънце!

             Колко радост, колко обич

             криех аз в мен, но мълчах.

             Влакът тръгваше, а "я те волим"

             ти прошепна. "Вземи това"-

             подаде ми хартийка свита.

            "Отвори и прочети,

             когато влакът е заминал."

             И ритъмът на влаковия грохот

             заглуши твоите думи.

            Там пишеше: "Я те волим."

             Как сърцето ми не се пръсна тогава!

             Ти махаше с ръка от влака,

             а на перона - аз останах

             със една надежда.

 

 

 

 

 

 

© Василена Т All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??