Jan 3, 2021, 7:05 PM  

Януарски рози 

  Poetry
361 2 7

Може утре да дойде без грим

този ден, който всеки очаква -

със снежинки, или със мъгли,

с ветрове, или просто със лято.

Януари безумно цъфти -

луд художник червено разлива

по платното на зимно поле,

вместо ледени, тъжни мотиви.

После шум на далечни криле

се стопява, без птица да видя.

Силует самодивски зове

като пролет с девическа риза.

Може утре да дойде снегът,

замотал с вълнен шал януари,

но на двора все още цъфтят

рози две, за света полудяли.

 

01.01.2021

 

Не бях виждала досега розите да цъфтят през януари. :)

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??