Dec 1, 2020, 7:39 AM

Ярка мечта 

  Poetry » Other
177 0 3

Идва старият декември, тежко тропа с болен крак,
а студеният ноември пак се губи в пущинак...
Вятър вие по сергии и в очите се чете,
че объркани сме ние и тъгата ни расте.

Клета родна немотия е царица на деня
и подобно на стихия, ни владее чрез страха.
От разрухата се плашим и се борим за добро,
но стотиците апаши ни обират до ребро!

Те костюмите си носят и ефирите „красят“,
и по друми от въпроси гледат как да се спасят
от народната умора и лъжите си безброй...
От епоха, мили хора, се намираме в застой.

Щом прогоним суетата, ще живеем по-добре,
ше милеем за страната и за нейното небе.
Аз мечтая да успеем да се хванем за ръце
и в тегобите да пеем с ярък пламък от сърце!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??