Jul 19, 2019, 10:57 AM

Юлско утро 

  Poetry » Love
651 10 23

 

        на Джени

 

Ти си мое юлско чудо,

родено в топлата мечта.

Зареяни, гълъбите любят

стряха,опазена в нощта.

 

Ти ли искаш да ме имаш?

Аз ли скитам вдъхновен?

Юли е забравил зимата.

През юли натежават плодове.

 

Очите ми изгряват в изгрев.

Страстите неистово цъфтят.

Чувствата са нежни катаклизми.

Залезите падат и горят.

 

Дните ти са вдъхновени.

Дните следват своя ход.

Има ли те, има в мене

кратък, но лиричен период.

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??