Класически стих за юноши. Тема:
"Само когато се отдалечиш от планината, можеш да видиш истинския й облик. Така е и с приятелите."
Автор: Ханс Кристиан Андерсен.
ПРИЯТЕЛИТЕ - ЦВЕТЯ ОТ ДЕТСТВОТО
Автор: Величка Николова – Литатру
Политам в ранна пролет.
Шумоли вишнев цвят.
Незнайни птици в полет –
влетяха в моя свят.
Как бързо отлетяха
безгрижните игри!
- Къде се разпиляхте,
приятели добри?!
Елате, волнокрили.
Да борим свят след свят.
В сърцето си ви крия –
от детството – бял цвят!
Приятели, дали сте:
загриженост, игра,
а може би сте рамо –
опора най- добра?
Или - добри сте само?!
Не знам дори и аз.
Но знам, че много страдам,
когато съм без вас!
Литатру
© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.
The work is a contestant:
"Само когато се отдалечиш от планината, можеш да видиш истинския й облик. Така е и с приятелите." »