Apr 29, 2017, 9:56 PM

За баниците и кокошките 

  Poetry
374 0 1

Въпреки всички нормални човешки желания,
нашите новоизбрани, държавни пиявици 
демонстрират самочувствие и правят кампания
за доизяждане на народната баница.

 

Всеки иска баница, но с лични претенции.
Един я иска със сирене, друг със кайма.
Как се угажда на толкова много критерии,
ако кокошките спрат да снасят яйца?

 

За баниците са нужни много неизлюпени пилета.
Нужно е и да се газира чешмяна вода.
Вече и без мляко се прави сиренето,
но не може баница без кокоши яйца.

 

Ала в снасянето се е заключил въпросът:
как се снася, ако кълват само трохи?
Кокошките отдавна си ходят боси,
но производство без храна не върви.

 

Баниците зависят сега от кокошките.
Съжалявам, управници, за лошата новина.
Нахранете ги хубаво и им поискайте прошка
за да има баници за вас след това.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Кокошките вече снасят само по едно яйце Добре си го наредил Валентин!
Random works
: ??:??