Jan 16, 2024, 8:18 AM

За бащите 

  Poetry
149 1 0



Дори баща ти да не пита как си,
той често се тревожи за това.
Животът му е трънче за причастие,
болящо го за твоята съдба.

Изглежда строг, но носи топли мисли
и много често вечер не заспива.
Той вярва само в истинско и чисто,
че рожбата му все да е щастлива.

Баща ти е пазител и надежда
в бури през които ще преминеш.
Той затова дълбоко в теб се вглежда.
И хубавото има си причини.

Той много често строго разговаря,
но пълно е сърцето му с любов.
Захапе ли поредната цигара,
го преживява този свят суров.

Баща ти е причината да бъдеш
един от всички в хаосните дни.
Опитай се да станеш малко мъдър,
обичай го, цени и разбери.

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??