Nov 18, 2021, 7:50 AM

За да скрием 

  Poetry » Other
398 4 3

Остави тези тежки прокоби,

не припомняй отровни слова,

не излизай по късните доби,

аз по каменен друм не вървя.

 

И защото не липсвам на другите,

търся сетния миг самота,

за да питам и днес теменугите,

за да питам и всички цветя

как от тънките нежните стръкове

да направя магичен венец,

като знак за прокобна разлъка,

ореол над магичен стрелец.

 

Но не хвърлям стрели, ни куршуми,

аз разкъсвам и мрак, и тъма,

украсил съм магичните думи,

аз написал съм всички писма,

за да знаеш, че няма прокоба

и не вярвай в отровни слова,

този страх е присъщ и на роба,

който тихо привел е глава.

 

Но ще минем на прага чертата,

ще закичим главите с цветя,

ще отворим с усмивка вратата,

за да скрием от смърт любовта.

© Димитър Станчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "за да скрием от смърт любовта" -СУПЕР!.
  • Аплодисменти! Ударна доза мъдрост и удоволствие рано сутринта!
  • Прекрасен стих! Финала е страхотен!
Random works
: ??:??