Oct 13, 2017, 12:49 AM

За децата и палачите 

  Poetry
747 2 3

Не правете дете на палача,
че децата не са като него.
Те се раждат с други задачи
и различно към бъдното гледат.

 

Те не режат глави вместо нокти
и не цапат ръцете си с кърви.
Те, с усмихната, детска походка
пред проблемите вечно са първи.

 

Те не мразят дори и палача,
че не знаят как всъщност се мрази.
Те танцуват, те пеят, те скачат...
Тях конкретно сам, Господ ги пази.

 

Те, децата се раждат за обич,
и с любов се зачеват обично.
Кой цветвта си, хвърля във огън,
а на гибел, не гледа трагично?

 

Само той - непукиста, палача.
Само той е заченат без чувства.
Той роден е дори без задача
и живота живее на пусто.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??