Jan 16, 2021, 12:00 PM

За Доброто 

  Poetry
145 0 7

Ветровете на нашето време
ще съборят, което градихме.
Страховете нелеки са семе
и са бреме, което прикрихме.

Там, където вирее тъгата
и лицата са бледи, печални,
не играят на нищо децата
и дори любовта е формална.

Но нали ни повтарят от малки,
че живеем с човешка задача?
Битието – лъжовно и жалко –
за мечтите ни детски палач е.

Аз живея и имам пътека,
над която се смее дъгата.
За добро сме родени и нека
то докрай вдъхновява сърцата!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??