Oct 27, 2020, 6:54 PM

За лека нощ 

  Poetry
267 2 8

Здравей! Не спиш. И аз сега не спя.
Сънят ми? Той се скита сред звездите
и търси - да ми подари една.
Но не долита още. Не долита.

А ти? Защо си буден? Пак броиш
прашинките в очите на живота.
От този прах сънят тежи. Тежиш
и ти - от хиляди въпроси.

Аз не броя. А гоня пеперуди,
рисувам по небето нежни птици.
Изпращам после като малко чудо
на всеки тъжен по една искрица.

Ще има и за теб. Сега съм фея
с вълшебна пръчка. Бяла ме сънувай.
Магия за съня ти ще налея -
светът без нея пет пари не струва.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??