Aug 12, 2008, 12:40 AM  

За малко да нашляпам Купидон 

  Poetry » Humour
2341 0 33

 

Хей, Амур-ения, я слезни от клона!

Хубава засада си ми устроил...

Връщай се при леля си Юнона!

Виждам те!... Лъка не си си скрил.

Майка ти, Венера, я познаваме...

И какво като е бог на любовта?

Я, приятел, бързо изпарявай се,

че ще взема пръчката сега!

Що се хилиш? Много ли е смешно?

Бре, какъв си ми ухилен хубавец!

Детско ти е!... Хич не ми е лесно -

писнало ми е от теб като стрелец.

Хубаво, де, зная, че си точен.

Дума няма. Все е във целта.

Но вземи към друг да я насочиш

тази твоя недомислена стрела.

Що ли? Щото... май си стреляш

без да мислиш много... Ей, така...

Първо - в мен, а после, без да гледаш,

стреляш нейде в мъжката тълпа.

Що така говоря ли? Ега ти!

Как един по-свестен не улучи?!

Не, бе, виждам. Да. Не са сакати,

ама все по нещо си ще се закучи...

 

К'во като е женен ли?... Момченце!...

Рамото ми е подгизнало от жалби...

Все си търсят новичко местенце,

ама след "принцесеното" - жаби...

Другият?... Той - много надалеко...

Как стрелата ти успя да го уцели!

Нов девиз любовен ли измисли:

"Тичайте из родните предели!"?

Пак добре било, че не в чужбина?!

А бе, малкото, ти много си нахално!

Я сглоби ми телепортната машина!

Писна ми да ме обичат виртуално...

Хммм... За онзи ли? Той няма време.

Как въпросът ми да не е капитален?

Щом единствено за работа му дреме,

пак животът с него си е виртуален?...

Оп-па, Девата ли? Де пък го намери?

Как избра го толкоз педантичен?

Все нещичко реди и все мърмори...

А и с претенции... Чак даже неприличен!

За кой ме питаш? Боже! За Везната?

Добре, че се спасих от таз зараза!

Държи се, сякаш шеф е на хазната

Покупка види ли - тя сякаш е проказа.

Все тегли, мери, на кантара слага...

Брои и бримките на редките ми плетки.

От разум гледа да се не прекара

и все пресмята тънките си сметки...

 

А колко пъти прати ми момчета

на 35 и на 40 лета.

Не съм люпилня за подрастващи врабчета!

И стига си ме изкушавал, че е грях!

Така... до тука вече се разбрахме...

Последният ли, дечко?... Той е... лед!

Ами кога? Май преди месец се видяхме...

Какво мърмориш?...

                  Бил си късоглед!?!


А бе, хлапе, като не виждаш надалеко,

къде си тръгнало със лък и със стрела?!

И нямате ли си там горе очен лекар,

за късогледството да ти изпише очила!?...

 

 

 

* моля всички мъже - везни, деви, както и тези в гореспоменатите възрастови граници да не се засягат, нищо лично. ;) :)

 

 

© Аэлла Вихрь-Харпиевна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??