Nov 27, 2023, 2:33 PM

За надеждата, вярата и любовта 

  Poetry
340 1 2

 

О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете.
Данте Алигиери

 

 

Защо ли казал е поета
Надежда всяка оставете... 
Може би защото знае
колко вредни са страховете! 

 

Колко трудно е да правиш 
път през тръни, 
особено ако ги носиш
на корони... 

 

А надеждата е празна, 
няма сила в нея, 
а те държи заразно
в страх и подчинение

 

на една химера...
Но стига! Прекрачих прага 
и вяра ще намеря
от страха си да избягам! 

 

Защото ако надеждата
крепи човек, 
то вярата го движи
смело напред! 

 

Затова надеждата оставям 
тук и с вярата и любовта,
на които се оповавам
към светлина продължавам! 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??