Oct 31, 2018, 8:50 PM

За островръхи шапки 

  Poetry
487 0 1

Нокът на сова,
перо от врана,
конска подкова,
роса, събрана
преди първи петли.
И мустак от котка,
черна, с сини очи.
Треска от лодка
на самотен рибар,
плакал за любима.
И вряла отвара,
от сълзи и маточина.
Стебло от петлистна детелина,
конец от червено кимоно.
Капка боровинково вино.
И две чаши брашно.
Кой не е ял вкусен, вещерски пай,
в полунощ, на раздумка със дух
и чаша леден, брадавичен чай,
овкусен със опашка от плъх?

 

30.10.2018г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??