Mar 13, 2022, 5:42 PM

За поезията 

  Poetry » Other
197 1 2

Някога един поет написа
стихове със своята душа.
Казваше: „Пиши каквото искаш,
но кажи го просто на света!“

 

И започнах често да ги срещам
неговите стихове навред
и да пиша, както аз усещам
с думи прости, та дори от лед.

 

Ледени, когато плаче в мене
болката донесъл ми денят,
весели – небето щом синее
и усмихнат среща ме светът.

 

А натруфени не ми допадат
не разбирам нищичко от тях.
Те сърцето не докосват и не парят.
Простичко да пиша се стремях.

 

И в живота си така минавам
тъжен или весел все е мой.
Сълзи или смях в стиха оставям
стига със душа да бъде той.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??