Oct 31, 2009, 7:21 PM

За седемдесет и шест 

  Poetry » White poetry
747 0 0

Нуждата от топлина принуждава
непознатите да стоят в групи,
като малките точки на графиките
в тежкия ти учебник по физика.


Все още в мрак, малката спирка
топло прегръща минувачите,
поне за минута,
преди да ги зареже


в студения, стар, червен автобус,
идващ през мъглата - видение
на подслон,
което се оказва


разбита и прецакана развалина.
И ги кара да мечтаят
как се сгушват някъде
на топло,


където няма нужда от кондукция,
която се случва между тези,
които всъщност
нищичко не знаят едни за други.


Безсмислено е чакането на автобуса.
Безсмислен е и денят на работа.
Безсмислена е, наистина,
безсмислена е и тази анафора.



(оригиналът ми е на английски... ако на някого му е интересно: http://existentialgamble.tumblr.com/post/227170252 )

© Не В All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??