Понякога се питам
има ли наистина съдба,
дали сама към грешното залитам
и към водопада стръмен скоростно греба.
Има ли в живота сила,
дето вече е предначертала моя път,
и ако има, де ли се е скрила?
Да я запитам какъв е следващият ход.
Пък ако я няма,
ето ми го следния въпрос -
кое от всичко е измама
и в кого попаднал силният е коз?
Сама ли трябва да избирам
или да чакам да се разплете и тая нишка,
и докато си чакам, да си рецитирам
и пиша стихчетата в малка книжка?
Никога не ще узная
тайната магия в тоя свят,
къде отивам, къде оказвам се накрая,
раждане, живот и после си опят...
© Радостина Димитрова All rights reserved.