Jun 11, 2006, 8:23 PM

За теб, любима! 

  Poetry
2370 0 16

Да бях художник, да те нарисувам!
Да бях поет, аз стих да ти напиша!
Да бях аз скулптор, паметник да ти направя!
Но съм човек обикновен и те обичам!

За тебе скочил бих от мост висок
и бих се гмурнал аз в най-мътната вода.
Изправил бих се срещу звяр жесток,
за да докажа силата на любовта.

Бих влязъл и в кипящия казан,
на някой дявол долу в ада.
И бих отишъл на война с тиран,
за любовта ти, твоя, за награда.

Но аз пред теб ще падна на колене
покорно ще сведа глава.
Животът мой ще дам да ми отнемеш,
принадлежи единствено -  на теб и любовта!

p.s. Посвещавам  на жената, която обичам!

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??