З А Т Е Б Е И М О Р Е Т О
На Кирилка
Когато вечер бурята утихне
и до брега достигне песента,
донесена от морски бриз, ти слушай
как приказка разказва ти в нощта.
А може би таз приказка е стара.
Морето мои тайни съхрани.
Ти спри сега, притихнала, послушай!
За мене тази вечер си спомни!
Чуй, грешките ми – да са твоя мъдрост,
сълзите мои – да са твой копнеж!
След сълзите е най-добро сърцето.
След дъжд проливен – въздухът е свеж.
© Стойна Димова All rights reserved.
Поздрави за всички и хубава вечер ви желая!