Jun 7, 2006, 12:17 PM

За външни лица забранено! 

  Poetry
1164 0 12

Аз съм външно лице, много външно,
и да вляза в деня не е лесно.
Тук навсякъде има табели:
“За външни лица забранено!”

Крача, мразят ме птиците.
Скита се външността ми.
Спират до мен:
- Полиция! – От къде идваш,
от кого бягаш?

Аз съм външно лице, много външно,
а за външните не е лесно.
Външно е не само лицето ми.
Външна е и слабостта ми.

Спя във парка -
нямам право, разбира се.
Строго гледа ме уличен пес.
- Да, куче, добре, прибирам се
и няма да идвам тук вече.

Аз съм външно лице, адски външно,
Разминават ме в хаоса хора,
Съскат с погледите студени:
“Тук за външни лица забранено!”

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??