Jan 7, 2020, 7:09 AM

Забравихме звука на тишината 

  Poetry » Other
663 0 1

Забравихме звука на тишината ...

... в шумното ни време, де идилия такава,

да намериш тиха маса в ресторантче китно

и да помолиш за менюто, да избереш питието

за дамата коя е с теб и за душата своя

огрубяла от времето, което някои си присвояват,

да помолиш музиката тиха да се не спира,

нека гали въздуха и да разказва на душите

без думи за онова, най-нежно що е помежду ви!

Нека на душите ви да напипа струните,

та отклик на взаимност да събуди със спомени

за времена заглъхнали в суетата на бързането

и надпревара в грешната себичност,

да заглуши буботенето на медийната каша,

крясъка на политиките,

шумотевицата от реклами

смесена с горчилка на броените пари ...

....................

и да зазвучи едно едничко,

Вълдобревото "забави, забави!"

 

   януари, 2020                                               БЕЛОБРАД

© Цветан Костадинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прав си! Трудно се среща вече тихо ресторанче, където две души да се усамотят и си спомнят времето, когато тишината, те кара да се вдъхновиш, да размисляш, да твориш, и с тихата музика, която на никого не пречи...
    Днешната с високи децибели музика проглушава ушите на човека... Поздравления!
Random works
: ??:??