Загуба
Ще се загубя в купчината пръст.
Невидимото някога и мен ще вземе -
така било е с всички преди нас.
Днес стискам в шепи отреденото ми време.
Умее светлината да събужда здрача
и пътища до кръв да изранява смелостта,
а толкова красива е човешката задача -
поява, творчество и после вдън земя.
Пропуснах ли да кажа колко те обичам?
Порадвах ли се на цветята вън?
Видях ли? Осъзнах ли? Смисълът? Изтичам!
Живея - ...глътка топъл сън.
Червена роза следва спомен
до камъка, до снимката, до "Онзи" свят.
Със сълзи... няма да тревожа... -
любимите ми хора... нека спят.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.
Поздрави от Търново.