Jan 31, 2020, 5:06 PM

Заклинание 

  Poetry » Love
896 2 5

Дръпни онази струна – да се скъса
като прекършена глава на гургулица.
Мелодия ли? Като чук да блъска
етюд за смърт, прераждане на птица.
По лъка на цигулката се стича
съсирената кръв на самодива,
измий го, нека пак да стърже
докато не се разплаче всичко живо.
Да изпепели горите чак до корен,
нозете на кошута да запалят,
във оранта ръжта да изнемогва,
смокинята да спре да ражда.
Дръпни я тази струна – ще заплаче
като сърце на недокосната девица,
светулката ще се сгоди за мрака,
щурецът надълбоко ще се скрие.
Да вият в полунощ до сто вълчици,
децата си защото не намират...
Да ослепи те огнена звездица
очите твои друга да не видят...
 

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??