Залезът на слънцето знойно
бе изживян подарък за мен,
когато покоряваше върховете,
и аз бях редом до теб.
А днес с изненада съзирам
незабравимия залез мой
да даряваш на друга,
сякаш е вещ за продан.
Не, аз не ще си го дам,
той е само мой спомен
от годините, изживени в обич,
дарили ни красивия залез.
Тя днес е почувствала, знам,
че залезът и шумът на вълните
са свиден мой спомен
и никой не може да ги притежава.
Красивата истинска обич
не може да се дарява така.
Случайните забежки в живота
са само заблуда и лъжа.
© Елена All rights reserved.