В памет на дъщеря ми - Деница Константинова Шекерова, починала при автомобилна катастрофа в САЩ (Сан Рафаел - Калифорния, 2004 г.), студент по право в СУ,,Св. Климент Охридски".
Много е модерно към чужбина
да пътуват нашите деца,
искам, дъще, теб да те подмине,
да останеш, дъще, у дома.
Нека на вратата да почука,
да те иска българско момче,
дядо ти така ми е заръчал:
,,Род да има и от сой да е!”
Баба ти е скътала за тебе
в кърпа бяла - сребърна пара,
да завъдиш, дъще, дом и челяд,
да са сити твоите деца.
Искам, дъще, сватба да ти вдигна!
Тежка сватба, сватба от душа!
Да се леят вино и ракия,
да се вият български хора.
Най-напред пред кум да се играе,
прошка да се иска от рода,
със пари за теб да се наддават,
да те крият брат или сестра.
Никъде това го няма, мила:
ръченица, гайда и сълза.
Запомни, че тук си се родила
и това е твоята земя!
© Даниела Атанасова All rights reserved.