Jun 25, 2014, 9:26 PM

Заръка 

  Poetry
607 0 2

И гроба ми ще търсиш под тревата,

а той е в кръчмата отсреща.

Платил съм го авансово с мизерната заплата,

прелят е  с изпитата на екс тъга успешно.

Щом влезеш там,

не се оглеждай като звяр на тясно,

вземи цигари със натрупаното ресто.

До бара тихо приседни на мойто място

и запали!

Забрави, че погледът ми спал e често

на келнерката в деколтето.

За мен спомни си анапестно,

околните с усмивка награди.

Не ме жали,

а възкреси ме в стих чудесен,

от който  в житейските си факултети

да се учат моите внуци!

!

 

© Милко Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??