Sep 9, 2018, 9:21 AM

Засади, възроди и обичай! 

  Poetry » Other
413 0 3

За да дам на деня красота,
се налага да бъда „злосторник“,
и да хапя парче от нощта –
с любовта на самотен затворник.

Не видяха добрата душа –
и влетяха в света ми спокоен.
Разораха до кръв, до недра
чистотата на разума зноен.

Кръвожадни очи ме дерат –
на земята се свличам в зората,
а парадни куршуми свистят –
и летят без крила към телата.

Атакувай от кула честта…
Направи я жена артистична…
Не слугувай на чужди слова…
Засади, възроди и обичай…

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??