Jun 4, 2017, 12:11 AM

Зашити сърца 

  Poetry » Love
338 1 1

Зашити сърца.

 

След всеки разговор оставам тъжен,
и толкова се чувствам ретро. Телефон.
Усмивката ми е слушалка. Тръшната.
От нея капят няколко сълзи. Надолу.
А после ми е глупаво. И смешно.
Прочитам няколко поета. Класики.
Заплача. Съчиня си нещо тежко.
За нервите си сипвам. И отнасям се.
Умира ми се бавно. Разрушително.
Живее ми се тегаво. Напук.
А сигурно е лесно. Да съжителствам,
със себе си - едва ли. Ще съм друг.
Защото ти ми трябваш. Имам нужда.
Спасението дебне. Но от никъде.
Далечна си. Мечта. Събуждам се -
по навик в тъмното. И викам те.
Без глас. С протегнати ръце - 
прегръдка молещ. Утешителна.
Като събудено без майка си - дете,
аз влюбен мъж съм. И е по-мъчително.
Така се случва. Всичко преживявам.
Несбъднатите блянове - болят.
И нека бъде. Аз не съжалявам.
сълзите за това са - да валят.
Ти хладна си. Съвсем насила. 
Душата ти е нежно кадифе,
преди да се разкъсам, си зашила -
ти - твоето, със моето сърце...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
22.05.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • 'Несбъднатите блянове - болят.
    И нека бъде. Аз не съжалявам.
    сълзите за това са - да валят.' !
Random works
: ??:??