Nov 6, 2020, 7:01 AM

Защо живееш на земята 

  Poetry
468 0 3

Защо живееш на земята

ти гнусен паразит и долен пън

ядосват те дори децата

играещи на воля вън

Окичил ланците със злато

и други гиздави неща

при туй увиснало лице брадато

подсилват твойта грозота

С какво си вадиш хляба

магаре тъпо без душа

боравиш ти умело със тояга

причакваш хората в нощта

О не, разбира се, ще кажеш

това е минало на този ден

учите искаш да замажеш

твърдейки че си почетен

Но щом притиснат си от тъпа грешка

която сам си си постлал

отхвърляш кожата човешка

и ставаш ти наново звяр

Един път, два пъти минава

тогава чувстваш се голям

окончателна разплата наближава

мига на твоя срам

Тогаз заплют във мръсна тиня

ще плачеш като мъничко дете

протягащо ръце за милостиня

но няма никой да те отърве

Това е воля на съдбата

над хората която бди

не винаги е тя добрата

но винаги ще победи.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ами къде да живее...а и човек се е родил - ще се мъчи!..Очите.
  • Веселяшко! Четях и се усмихвах Богат набор от определения ха ха Когато се умориш, поседни на тоя долен пън, почини си
  • Развесели ме с този долен пън, въпреки, че не това идеята Днес ми е повърхностно.
Random works
: ??:??