Nov 23, 2017, 5:44 PM

Защо живея 

  Poetry » Phylosophy
315 0 8

Защо е нужно да живея

под този земен небосвод?

Дали защото аз болея

за близките, за своя рид

или защото във душата

аз кътам чуждите съдби;

Дали, че вярата ми свята

е неподвластна на тъжби

или пък красотата земна

поражда в мене и копнеж

за сладката любов неземна,

родена в звездния манеж;

Дали защото не съм птица,

но искам птичето крило

или защото аз съм спица

на туй световно колело;

Дали защото и дъгата

ме радва с нейни цветове

или защото и снагата

жадува други светове;

Дали защото тук дедите

са вдигали и своя дом

или защото знам сълзите

на не един голям погром;

Дали защото имам вяра

във бъдещето на света

или защото нямам мяра

за силата на любовта;

А стимулът ми да живея

под този земен небосвод

е жаждата да оцеля

и да оставя своя плод!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??